athlete face

marco pistolesi

Wingsuit Skydiving

«Ce vă face să credeţi că îmi asum riscuri? Acesta e unul dintre marile mituri legate de sportul meu. Paraşutismul nu e periculos, nu mai mult decât a merge cu bicicleta sau cu maşina.»

Cine sunt

Practic wingsuit skydiving
M-am născut la Treviso, în 1979
Locuiesc în Treviso

Athlete Main Picture

Sportul meu

Costumul zburător sau wingsuit în engleză, este un costum special de sărituri ce reuşeşte să mărească suprafaţa corpului uman, conferindu-i un profil de zbor şi transformând velocitatea dată de forţa de gravitaţie într-un zbor planat: pe lângă viteza medie a căzăturii libere de aproximativ 200 km/h, permite transformarea energiei, dezvoltând o velocitate orizontală de aproximativ 150km/h, încetinind coborârea până la circa 40km/h, însă e posibil şi să te înalţi, recâştigând altitudine.

Paraşutismul a devenit recent o disciplină oficială şi se dezvoltă rapid şi constant.

Costumul zburător este de asemenea folosit pentru a sări de pe munţi, situaţie în care este vorba despre BASE jumping şi nu paraşutism, două activităţi care, deşi folosesc acelaşi instrument, nu trebuie confundate: de fapt, paraşutismul face parte din aeronautică, fiind gestionat şi controlat de aceleaşi entităţi care guvernează zborurile de linie.

«Iubirea pentru acest sport s-a născut de îndată ce am realizat că pot să îmi “pilotez” corpul în aer. Am fost pilot pe aeronavă şi în acel moment nu priveam cerul cu aceeaşi atenţie, admiraţie şi înţelegere cu care o fac chiar şi astăzi, după 14 ani de paraşutism. Wingsuit-ul m-a învăţat să visez din nou.»

2016

Locul III la Campionatul Italian

2015

Locul III la PPC Cupa Ungariei

2015

4 recorduri italiene şi 1 record european

Angajamentele mele

24 | 09

Regiunea Emilia, record italian în formaţie mare

02 | 11

Florida, Primul Campionat mondial

Newsletter Sign

Abonează-te la newsletter

Datele tale nu vor fi dezvăluite către terţi