athlete face

markus eder

Freeski

«Încerc să îmi depăşesc limitele şi, cu calm şi determinare,
să mut aceste limite tot mai departe:
ca o călătorie nesfârşită, ca o aventură infinită.»

Cine sunt

Practic freeski
M-am născut la Brunico (Bolzano), în 1990
Locuiesc în Lutago, Valle Aurina (Bolzano)

Athlete Main Picture

Sportul meu

Freeski-ul este un stil de ski compus din discipline diferite, practicate atât pe zăpadă proaspătă cât şi în snowpark-uri.

Ski-ul freestyle este practicat în principal în snowpark-uri, cu piste proiectate special pentru snowboarderi şi schiori newschool, cu diverse structuri, precum kicker (sărituri), halfpipe (jumătate de tub) şi rails (prin care se înţelege tuburile metalice pe care se alunecă).

Cu toate acestea, ski-ul freestyle este practicat în afara pistelor amenajate, salturile se fac fără structuri de sprijin, iar liniile se trasează pe zăpada proaspătă de pe pante.

În Statele Unite este unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă şi a devenit disciplină olimpică la Jocurile Olimpice de la Sochi din 2014. «Am practicat şi încă practic o mulţime de sporturi, dar nu am simţit acea pasiune incredibilă, acea obsesie fără limite pe care o simt pentru schi. E ca şi cum schiul m-a ales pe mine, nu eu pe el. Cei mai mulţi schiori aleg să se concentreze pe una dintre aceste două discipline, dar eu nu pot renunţa nici la zăpada proaspătă, nici la snowpark-uri».

2014

European Skier of the Year

2013

Locul I SWATCH Freeride World tour (Mont Blanc, Courmayeur, Italia)

2012

Locul I finala Heat Swatch Skiers Cup - Team Europe, Valle Nevado, Chile

Angajamentele mele

Sezonul de iarnă 2015/2016 s-a închis în luna iunie şi pe timpul verii, departe de zăpadă, m-am antrenat pentru a-mi recăpăta forma fizică. Acum, în august, voi merge pe gheţarii din Elveţia şi Franţa.

Newsletter Sign

Abonează-te la newsletter

Datele tale nu vor fi dezvăluite către terţi