athlete face

simone origone

Speed Skiing

«Cea mai uimitoare dintre experienţele mele?
Am avut şansa să fac o mulţime de lucruri încât îmi
e greu să răspund... Prima dată când
am salvat o viaţă în timpul slujbei mele de salvator,
expediţia din 2014 de pe K2, care a fost fantastică
şi primul meu record mondial din 2006.»

Cine sunt

Practic speed skiing
M-am născut la Aosta, în 1979
Locuiesc în Champoluc, în Valle d'Aosta

Athlete Main Picture

Sportul meu

Kilometrul lansat (abreviat KL), cunoscut şi ca schi viteză, este un tip de schi ce constă în coborârea unei pante cu o înclinare ridicată, în încercarea de a atinge viteza maximă. Aceasta se măsoară în cel mai jos punct al pistei într-o secţiune cronometrată de 100 m. Schiul viteză este cel mai rapid sport nemotorizat din lume.

«Întotdeauna deţin controlul în timpul curselor mele, ceea ce este esenţial, când se întâmplă să îl pierd e deoarece am făcut o greşeală sau ceva a mers prost. Ar fi stupid să-mi placă să pierd controlul când schiez cu mai mult de 200 km/h! Din contră, când cobor pe munte încerc să am totul sub control şi să fiu complet focusat. Din păcate natura şi imponderabilitatea nu pot fi controlate.»

Victoriile mele

Sunt sportivul cu cele mai multe victorii din istoria kilometrului lansat; în lumea schiului am câştigat cele mai multe cupe mondiale la o singură specialitate (de 9 ori între 2004 şi 2016), 5 medalii de aur la Campionatele mondiale şi o medalie de argint, 3 recorduri mondiale consecutive 2006/2014/2015. Timp de 10 ani am fost neînvins ca recordman, al doilea cel mai longeviv din istoria acestei discipline. Viteza mea personală în acest moment este de 252,987 km/h.

5

medalii de aur la Campionatele mondiale

10

ani neînvins ca recordman

Angajamentele mele

Mă antrenez pentru Cupa mondială şi Campionatele mondiale din următoarea stagiune în încercarea de a stabili un nou record.

Newsletter Sign

Abonează-te la newsletter

Datele tale nu vor fi dezvăluite către terţi